Friday, October 29, 2010

HAIRUDDIN NIKMATI BOLASEPAK SEBENAR DI KELANTAN

Hairuddin ketika sesi latihan, petang semalam.Senario sama hangat seperti di luar negara

Sesuai dengan namanya, Kelantan Darulnaim ternyata menjanjikan kenikmatan buat pemain bola sepak yang mewakili negeri itu. Antara pemain yang sudah mengecap kenikmatan itu ialah Hairuddin Omar yang menyertai Kelantan sejak awal musim ini.

“Di Kelantan saya dapat rasai nikmat bola sepak sebenar,” kata Hairuddin yang sebelum ini pernah bersama Negeri Sembilan, T-Team, Pahang dan Terengganu. “Memang mengujakan bermain di bawah tekanan penyokong yang sentiasa bersemangat dan lantang. Itu nikmat bola sepak sebenar.

“Malah pengurusan bola sepak di sini juga adalah yang terbaik dan perlu dicontohi pasukan lain di negara ini. Tidak keterlaluan kalau saya katakan, senario bola sepak Kelantan sama hangat dengan liga di luar negara.

“Saya amat berharap Kelantan berjaya merangkul Piala Malaysia Sabtu ini, dan saya sendiri akan memberi persembahan terbaik memastikan impian itu tercapai.”

Pada final tahun lalu, Hairuddin menjadi pemusnah impian Kelantan apabila meledak gol kedua Negeri Sembilan.

Namun kali ini Hairuddin menjadi antara tonggak utama Kelantan untuk menebus kekecewaan 2009 kepada lawan sama di Bukit Jalil Sabtu ini. “Tanggungjawab saya adalah untuk Kelantan pula tahun ini, saya harap dapat mengekalkan kejuaraan untuk diri saya dan membantu Kelantan membawa pulang trofi Piala Malaysia buat kali pertama,” katanya