Friday, April 5, 2013

Jihad UMNO Kini Bukan Sekadar Parti Tetapi Memerangi Pemimpin Islam Yang Sesat, Celaru!!!


"Hati Nik Abdul Aziz terlampau hitam dengan dendam terhadap UMNO. Sekejap parti itu murtad, sekejap mungkar dan terbaru orang UMNO tidak dapat pahala sembahyang…Haram hukumnya jika seseorang menuduh sebuah pemerintahan Islam yang selama ini telah memartabatkan kedudukan agama di tempat yang tertinggi sebagai mungkar dan menolak dasar Islam.”
 - Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria

Lawe Tok Pa Lawe!

Kini perlawanan bukan antara UMNO dan PAS lagi.

Kini antara orang Islam dengan pemimpin Islam yang semakin hanyut dan membawa fatwa mengelirukan.

Jelas tuduhan tidak berasas Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat bahawa sembahyang orang UMNO tidak mendapat pahala kerana parti itu kononnya menolak dasar Islam, menunjukkan Mursyidul Am PAS itu semakin celaru.

Kelmarin, Nik Aziz sekali lagi mencetuskan kontroversi melalui fatwa beliau terhadap keislaman orang UMNO apabila mendakwa sembahyang ahli parti itu tidak memberikan sebarang pahala kerana UMNO telah menolak dasar Islam.

Sebelum  ini, Nik Abdul Aziz mendakwa:

1.  UMNO telah menolak Allah SWT kerana mengamalkan dasar kebangsaan dengan menolak dasar Islam dalam pemerintahan.


2. Pada 17 November tahun lalu dalam sidang akhbar sempena Muktamar Tahunan PAS Ke-58 di Kota Bharu, Nik Abdul Aziz mendakwa UMNO merupakan sebuah parti yang murtad kerana menolak dan memperlekeh Islam dalam dasar parti itu.

3. Nik Abdul Aziz melontarkan persoalan sama ada UMNO kini menganut agama Kristian, Buddha ataupun sebuah parti politik yang tidak mempunyai agama.

PAS sebelum itu, menerusi adik Nik Abdul Aziz, Nik Razi Nik Mat turut berdoa kepada Allah SWT supaya menjahanamkan UMNO dan Barisan Nasional (BN) semasa mengadakan solat hajat di Stadium Muhamad Ke-IV sempena Muktamar Tahunan PAS itu.

Kerana itu sebagai Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed mesti mengemudikan jentera menentang pemimpin parti yang cuba menyesatkan orang Islam.

Tok Pa kena ambil peranan ini sebagai pemimpin yanh tidak 'kontroversi' dan diterima banyak pihak. Jangan benarkah amanat dan fatwa seperti ini bercambah di Malaysia. Bahaya kepada umat Islam seluruhnya!

Kalau benar apa yang dikatakan Nik Aziz,  kenapa ‘tok alim’ PAS tidak berani bersuara mempertahankan beliau?

Mana ‘Ustaz’ Mohamed Sabu dan Mahfuz Omar mempertahankan Nik Aziz? Mana Khalid Samad atau sekutunya Nik Aziz di Terengganu, Datuk Seri Abdul Hadi Awang? ADA BERANI?.

Benar kata Mustapa, Nik Aziz tidak perlu bersikap terlalu angkuh dan takbur dengan melemparkan pelbagai tuduhan tidak berasas termasuk mengkafirkan UMNO sebelum ini.


Tegas Mustapa, Nik Aziz tidak perlu terus-menerus mengeluarkan sebarang 'fatwa songsang' kerana sebagai orang Islam, orang UMNO yakin terhadap pegangan akidah dan amalan mereka.

Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak berhak menghakimi amalan solat umat Islam negara ini kerana ketentuan pahala amalan itu kekal menjadi hak mutlak Yang Maha Esa, Allah SWT.

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria semalam menegaskan, hal ini kerana kesempurnaan pahala solat merupakan kuasa dan rahsia Allah, justeru manusia yang tidak sempurna sifatnya tidak boleh sesekali mencuba untuk menilai amalan itu.

"Haram hukumnya jika seseorang menuduh sebuah pemerintahan Islam yang selama ini telah memartabatkan kedudukan agama di tempat yang tertinggi sebagai mungkar dan menolak dasar Islam. Hati Nik Aziz terlampau hitam dengan dendam terhadap UMNO. Sekejap parti itu murtad, sekejap mungkar dan terbaru orang UMNO tidak dapat pahala sembahyang," katanya.

Kerana itu, bagi Harussani, rakyat jangan terpengaruh dengan fatwa yang dikeluarkan oleh Nik Aziz yang jelas mengelirukan dan menyimpang daripada ajaran Islam.

Sambil menyelar tindakan itu, beliau berkata, hanya Nik Abdul Aziz yang masih tidak nampak dasar Islam yang dibawa UMNO dalam mentadbir negara ini.

"Berkemungkinan kerana UMNO tidak amalkan hukum hudud seperti yang diperjuangkan PAS itu, maka dengan mudah dia menuduh parti itu menolak dasar Islam sedangkan Malaysia begitu disanjungi negara luar sebagai peneraju kewangan dan perbankan Islam serta lain-lain lagi," katanya.

Bagi Mustapa, nyata sekali, berbanding pemimpin PAS yang hanya pandai melemparkan pelbagai tuduhan liar, UMNO adalah parti yang telah mendaulatkan Islam di negara ini.

"UMNO yang mendaulatkan Islam, UMNO-lah yang menjadikan Islam sebagai agama Persekutuan, UMNO-lah yang mewujudkan jawatan ustaz untuk tarbiyah dan dakwah di sekolah-sekolah, 50,000 ustaz kita ada.

"UMNO-lah yang buat Tabung Haji dan UMNO-lah yang menyampaikan pendidikan Islam di sekolah-sekolah daripada peringkat rendah ke peringkat tinggi. Inilah parti yang didakwa menolak Islam, parti yang menyediakan orang dan peruntukan untuk berdakwah di seluruh negara, memperjuangkan Islam dan mendidik anak-anak menjadi orang berakhlak mulia.

"Dia (Nik Abdul Aziz) jangan terlaLu angkuh, terlalu takbur seolah-olah kita bukan Islam, tolak Islam. Rata-rata dalam ceramah itulah yang dikatakan puak dia, kita akan lawan habis-habisan kerana kita orang Islam, kita yakin perjuangan kita lebih baik untuk perpaduan dan kemajuan agama kita (Islam)," kata Mustapa hari ini.


Semalam, Pengerusi Biro Agama Nadi Rakyat Malaysia, Rujhan Abd. Rahman menganggap Nik Aziz tidak layak menghukum berkaitan dosa dan pahala kerana Nabi Muhammad SAW sendiri tidak boleh menentukannya, inikan pula beliau hanyalah seorang manusia biasa.

Firman Allah SWT dalam surah Al-Baqorah ayat 141 dan surah Al- Imran yang jelas bahawa setiap perbuatan hamba itu hanya boleh ditentukan Allah.

Jesteru itu, katanya, Nik Abdul Aziz tidak sama sekali boleh menjatuhkan hukum dengan mengeluarkan fatwa bahawa sembahyang orang UMNO tidak memberi sebarang pahala kerana parti itu telah menolak dasar Islam.

"Atas alasan apa Nik Abdul Aziz mengatakan solat orang UMNO tidak mendapat pahala kerana kononnya UMNO telah menolak Islam. Jadi dalam kategori manakah yang dimadsudkan Nik Aziz itu?

"Kalau kita lihat kepada Perkara 3.3 asas dan tujuan UMNO ditubuhkan adalah untuk menegak, mempertahan dan mengembangkan Islam dan ayat dalam perlembagaan UMNO ini langsung tidak terdapat dalam perlembagaan PAS yang mengatakan mereka memperjuangkan Islam.

"Jadi pada dasarnya, sebagai seorang yang dianggap ilmuan dan tok guru oleh rakyat Kelantan, kita melihat di saat pilihan raya ini beliau (Nik Aziz) telah mengunakan satu kaedah bagi menghalalkan apa cara semata-mata untuk mengekalkan kuasa.” katanya ketika menyampaikan ceramah di padang Sekolah Kebangsaan ( SK) Seri Ketereh yang disertai kira-kira 5,000 orang. Ceramah berkenaan turut menampilkan Ketua UMNO Bahagian Ketereh, Tan Sri Annuar Musa.

Bagi Rujhan, fatwa yang dikeluarkan Nik Abdul Aziz itu lebih kepada fatwa politik beliau dan dalam masa sama ianya telah mengoncangkan akidah umat Islam.

Katanya, apabila berlaku perpecahan, ianya tidak pernah dipertahankan oleh PAS, malah PAS boleh melihat sahaja ia berlaku kerana ingin menjaga hubungan dengan DAP dengan maklamat menawan Putrajaya.

"Yang rugi kita sesama Islam, kerana Islam secara jelas tetap bersaudara, tetapi hari ini Nik Abdul Aziz boleh tinggalkan saudara sesama Islam dan menerima DAP yang jelas telah menentang Islam secara muklak," katanya.

Sumber – Utusan Online

Ku Li Minta Rakyat Bijak Pilih Kerajaan Baru, Nik Aziz Tolak Calon Perokok


Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah mengingatkan rakyat supaya membuat pilihan bijak bagi memilih kerajaan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Katanya, ini kerana rakyat mempunyai kuasa penuh untuk menentukan kerajaan selepas Dewan Rakyat dan Dun dibubarkan bagi membolehkan PRU13 diadakan.

"Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sudah mengumumkan pembubaran Parlimen (Dewan Rakyat) kelmarin bagi membolehkan PRU13 diadakan dan ia memberi kuasa penuh kepada rakyat memilih kerajaan baru bagi menentukan masa depan.

"Negara kita masih mengamalkan demokrasi untuk tujuan itu, tetapi rakyat harus menilai secara bijak sebelum membuat keputusan untuk mengundi siapa pemimpin yang layak bagi mereka," katanya ketika berucap merasmikan Mesyuarat Agung Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tengku Bendahara, Jerek, di Gua Musang semalam.

Hadir sama anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Nenggiri, Mat Yusoff Ab Ghani dan Adun Galas, Ab Aziz Yusof. Tengku Razaleigh percaya rakyat di mana-mana kawasan seluruh negara sudah menyimpan kenyakinan mereka untuk memilih kerajaan yang benar-benar boleh membawa kemajuan untuk kesenangan masa depan.

"Apapun keadaan yang dihadapi, kita juga tidak boleh lari daripada mengekalkan perpaduan sedia ada untuk menjaga keharmonian hidup dan mengejar segala kemajuan yang diidamkan selama ini," katanya.

Beliau berkata, daripada negara mula mencapai kemerdekaan tahun 1957 sehingga sekarang, sudah banyak kemajuan dapat dinikmati seluruh rakyat termasuk kemajuan pendidikan bagi membolehkan pelajar mencapai keputusan terbaik dalam peperiksaaan.

"Kini pelajar boleh dikatakan rata-rata bijak apabila mendapat keputusan terbaik dalam peperiksaan dan sekali gus mereka boleh melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi termasuk mereka yang tinggal di kampung luar bandar," katanya

Sementara itu setiap calon Pas yang bertanding sama ada di peringkat Dun atau Parlimen di Kelantan pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13) mesti bebas rokok.

Ini ditegaskan Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang juga Mursyidul Am Pas. "Kalau hisap rokok, tak boleh jadi calon," katanya ketika ditemui selepas menghadiri mesyuarat pimpinan tertinggi pakatan pembangkang di ibu pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Petaling Jaya, semalam.

Nik Abdul Aziz sebelum ini dilapor pernah menegur sesetengah pemimpin dan penyokong Pas di Kelantan yang merokok di khalayak ramai dan pernah melarang tabiat itu.

Mesyuarat itu berlangsung sehari selepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan pembubaran Dewan Rakyat bagi memberi laluan kepada PRU13.