Friday, November 12, 2010

ZAID IBRAHIM TU UMNO DAH REJECT?

"Apabila Kerajaan ditolak oleh rakyat maka tentunya Pakatan Rakyat dapat membentuk Kerajaan dan pada waktu itu akan gilalah Zaid Ibrahim nak jadi Perdana Menteri Malaysia sedangkan orang yang berperangai seperti Zaid Ibrahim ini tidak layak untuk diangkat menjadi Perdana Menteri kerana sikapnya 'dia saja yang betul' dan melihat orang lain mesti menurut kehendaknya."

Gambar bekas setiausaha politik Muhyiddin Yassin dan Zaid Ibrahim

Daripada http://newkk.blogspot.com/

Zaid Ibrahim berjaya mengistihaarkan bahawa beliau layak jadi Ketua PKR yang baru, ini diluahkan semasa sidang akhbar yang diadakan dirumah beliau apabila ada wartawan bertanya kepada beliau, siapakah patut jadi Ketua PKR yang baru, jawabnya saya fikir saya boleh. Rupa-rupanya beliau menyertai PKR nak jadi Ketua bukan nak melihat Pakatan Rakyat jadi kuat dan dapat menawan PUTRAJAYA.

Zaid Ibrahim jadi begini kerana kesilapan Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi melantik beliau jadi Senator dan diberi jawatan Menteri, Gahnya tidak terkira, mahu dilihat beliaulah yang hebat, dan sungguh permainan politiknya hebat, bukan saja sekarang tapi semasa dalam UMNO dulu lagi, sepak teranjang beliau membuat UMNO Bahagian Kota Bharu punah sehingga kini belum pulih lagi.

Kepintaran beliau bermain politik berjaya sehingga hari ini kerana samasa hayat politiknya mahu berakhir dalam UMNO beliau keluar UMNO dan menyertai PKR, dalam PKR beliau diberi banyak keistimewaan oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim. Walau pun orang baru dalam PKR beliau telah menonjol sebagai salah seorang pemimpin masa depan PKR.

Kini beliau mahu menawan hati ahli-ahli PKR supaya menyebelahi beliau dan menjatuhkan Anwar Ibrahim, beliau nampaknya mahu menjadi Ketua PKR dengan harapan apabila Pakatan Rakyat iaitu PAS, DAP dan PKR berjaya menumbangkan BN dalam piliharaya umum yang akan datang maka beliaulah yang akan jadi Perdana Menteri Malaysia ke 7 nanti.

Sikap yang tidak mengenang budi yang ada dalam dirinya boleh merusakkan perjuangan murni rakyat yang mendokong 'Reformasi' yang mahu melihat Kerajaan Malaysia dimasa depan akan lebih bersih dan lebih baik apabila Pakatan Rakyat memerintah.

Mujurlah Tuhan telah menyekat awal-awal lagi kemaraan beliau yang bercita-cita tinggi itu dengan mengalahkan beliau dari terus merebut jawatan Timbalan Presiden PKR, beliau mengaku ditengah jalan tapi meneruskan hasrat 'biar sama saja' didalam PKR. Sekiranya beliau berjaya menjadi Timbalan Presiden PKR sudah pasti Wan Azizah akan dimamahnya hidup-hidup supaya jawatan Presiden itu kosong dan beliaulah yang akan bertindak sebagai Presiden.

Dengan arus politik Malaysia sekarang sudah jelas rakyat akan menolak Kerajaan BN yang gagal mentarbiahkan pemimpinnya supaya tidak menyombong dan memperkayakan diri dan keluarganya yang mengakibat rakyat tidak akan memilih BN dalam PRU 13 nanti.

Apabila Kerajaan ditolak oleh rakyat maka tentunya Pakatan Rakyat dapat membentuk Kerajaan dan pada waktu itu akan gilalah Zaid Ibrahim nak jadi Perdana Menteri Malaysia sedangkan orang yang berperangai seperti Zaid Ibrahim ini tidak layak untuk diangkat menjadi Perdana Menteri kerana sikapnya 'dia saja yang betul' dan melihat orang lain mesti menurut kehendaknya.

Dalam kemelut PKR sekarang ini sebenarnya Anwar Ibrahim yang salah, salah kerana mudah menerima Zaid Ibrahim dalam barisan penting kempimpinan PKR, melantik Zaid Ibrahim kedalam Biro Politik, memberi tugas sebagai Penyelaras Pakatan Rakyat, memberi jadi calun PR di Hulu Selangor dan melantik beliau jadi Pengerusi PKR Wilayah Persekutuan tanpa menyelidik apakah tujuan sebenar Zaid Ibrahim ingin menyertai PKR.

Anwar Ibrahim bernasib baik, mujur tembelang Zaid Ibrahim dapat dilihat dengan cepat dan Zaid Ibrahim sendiri membuka tembelangnya. Hari ini Zaid Ibrahim berjaya mempengaruhi beberapa orang kuat PKR bersamanya untuk menghancurkan PKR dari dalam dengan bertindak memburuk-buruk Anwar Ibrahim dan Azmi Ali. Kenapa Zaid Ibrahim tidak memburukkan Wan Azizah Ismail selaku Presiden PKR.

Kerana Zaid Ibrahim tahu sekiranya beliau memburukkan Wan Azizah Ismail itu bererti beliau membuka pekung didadanya sendiri kerana Wan Azizah Ismail adalah orang yang bersih dan diterima oleh seluruh rakyat jelata.

Zaid Ibrahim nak jadi Ketua PKR tapi takut kepada Wan Azizah Ismail. Jadi menitilah beliau pada dahan yang bongkok.