Saturday, August 1, 2009

MB SELANGOR KURANG AJAR ! SULTAN MURKA

http://ruangbicarafaisal.blogspot.com/
Kurang ajar ! Biadab !


Itulah perkataan yang patut dihemburkan ke atas muka Si MB gagap ini.

Manusia yang tak pandai membeza yang mana minyak dan yang mana air.

Seperti yang diketahui umum,sekarang sedang berlangsung Mesyuarat Majlis Raja-Raja Melayu di Kuching,Sarawak.

Seperti kebiasaan,semua Raja-Raja atau Wakil Baginda akan hadir bersama Menteri Besar masing-masing.

Tetapi amat malang bagi Selangor,kerana MB nya tidak hadir mengringi KDYMM Sultan Selangor ke Majlis Santapan Di Raja pada hari Selasa (malam). Semua MB lain hadir mengiringi Raja masing-masing,kecuali Selangor.

Si gagap ini tiba di Kuching Selasa petang dan terus menghilangkan diri sehingga tidak mengiringi KDYMM Tuanku ke Majlis tersebut.

Satu penyiasatan rapi telah dilakukan oleh kakitangan Istana Selangor,dan akhirnya mereka mengetahui bahawa si gagap ini telah pergi ke satu majlis ceramah politik anjuran PKR di Kuching. Beliau telah memperlekeh Sultan. Ceramah politik lebih penting daripada Sultan.

Dalam ceramah tersebut,si gagap ini telah berucap menghentam Kerajaan BN Sarawak dan menawarkan air percuma sekiranya PKR berjaya memerintah Sarawak.

Di sini kita boleh lihat betapa bodohnya seorang MB. Tidak pandai membezakan majlis dan kehadiran beliau ke Sarawak. Beliau hadir ke Sarawak atas kapasiti beliau sebagai seorang MB yang mengiringi Tuanku ke Mesyuarat Raja-Raja Melayu. Dan dalam masa yang sama beliau juga menjadi tetamu kepada Kerajaan Sarawak yang dipimpin oleh BN. Kos pemergian beliau ke sana juga ditanggung oleh Kerajaan bukannya ditanggung oleh PKR.

Sebagai tetamu sepatutnya beliau menghormati Tuan Rumah iaitu Kerajaan Sarawak,bukannya menghentam Tuan Rumah. Inilah yang dinamakan kurang ajar. Kalau nak berpolitik pun sabar-sabarlah sedikit.

Tetapi sikap kurang ajar ini memang sudah sebati dengan PKR. Kerana mereka telah diajar untuk kurang ajar oleh Amerika.

Masih ingatkah anda kepada kisah Al-Gore,Naib Presiden Amerika yang datang ke KL sebagai tetamu Kerajaan Malaysia untuk menghadiri Persidangan APEC pada 1998. Semasa berucap di satu majlis makan malam sempena Persidangan tersebut di PWTC,Al Gore juga telah menghentam Kerajaan Malaysia. Selesai ucapan , Al Gore terus pulang ke Hotel walaupun majlis tersebut belum berakhir.

Budaya inilah yang ditiru oleh PKR sekarang. Maklumlah mereka ini dari spesis yang sama.

Adakah orang seperti ini masih boleh diangkat sebagai MB ? Kalau dibiarkan berterusan ,tidak mustahil orang seperti ini akan menggadaikan maruah Agama,Bangsa dan Negara.