Sunday, April 22, 2012

Pemimpin PAS Tengah 'Fening Giler' Dengan Kenyataan Mustapa


Pening lagilah pemimpin PAS Kelantan nak menjawab kenyataan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed semalam.
Mustapa senyum lebar...pemimpin PAS pening gila!

Pening ni bukan pening sikit, pasti 'fening giler punya'!

Menurut Mustapa, kerajaan pusat membelanjakan RM1.058 bilion bagi membekalkan air bersih kepada penduduk di negeri ini sejak 12 tahun lepas. Berikutan itu beliau menyangkal dakwaan sesetengah pihak bahawa kerajaan pusat menganaktirikan pembangunan di Kelantan.

"Perbelanjaan bekalan air ini di Kelantan ada dua bentuk iaitu geran di mana kita menyediakan sumber air dan bekalan air itu diserahkan kepada Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) dan pihak-pihak lain di negeri ini.

"Kita beri pinjaman kepada kerajaan negeri berjumlah RM597 juta dan yang lain-lain merupakan perbelanjaan kerajaan pusat yang mana setelah diselesai pembinaannya diserahkan kepada AKSB," katanya.

Beliau menyatakannya pada sidang media selepas merasmikan Kejohanan Liga Futsal Peringkat Kebangsaan Telekom Malaysia Bhd di KB Arena Futsal, Pengkalan Chepa, semalam.


Mustapa yang juga pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan berkata kerajaan negeri melalui AKSB diberi keistimewaan dalam menyelesaikan pinjaman RM597 juta itu apabila tidak dikenakan sebarang faedah dan hanya perlu membayar pinjaman pokok sahaja.