Thursday, June 11, 2009

AHMAD SAID BAWA BENCANA KEPADA TERENGGANU?

Benarkah akan menjadi bencana besar kepada Barisan Nasional (BN) di Terengganu?

Kijang terkial-kial mencari jawapan apa kena dengan Terengganu?
Ahmad Said membawa ‘sial’ menurut sebuah blog.

Bolehkah kita meramalkan sedemikian?

Apakah beliau tidak berbuat sesuatu untuk memajukan Terengganu sejak mengambil alih kuasa?

Mana orang-orangnya yang boleh membantu? Siapa Ahmad Said lantik?

BENCANA BESAR BUAT BN JIKA AHMAD SAID TERUS JADI MENTERI BESAR TERENGGANU

Besut Lo Nih (6 Jun 2009)

Bencana besar akan berlaku pada Barisan Nasional di Terengganu jika terus memberi kepercayaan kepada Ahmad Said menjadi Menteri Besar Terengganu, bencana itu lebih dasyat daripada 'tsunami politik' yang melanda Malaysia pada Pilihan Raya Umum ke 12 yang lalu.

Kebanyakkan rakyat Terengganu tidak gemar dengan corak kepimpinan yang ditonjolkan oleh Ahmad Said. Perpecahan yang berlaku di dalam UMNO Terengganu hari ini juga berpunca daripada Ahmad Said.

Penulis khuatir jika khidmat Ahmad Said diteruskan kelak satu masa nanti ia akan membawa malapetaka besar buat Barisan Nasional di Terengganu dan berkemungkinan pada Pilihan Raya Umum Ke 13 Barisan Nasional akan menjadi pembangkang di Terengganu sekiranya kepimpinan Ahmad Said tidak 'dicantas' segera.

Penulis sekadar memberi peringatan kepada Barisan Nasional agar mereka tidak tersalah langkah. Rata-rata rakyat Terengganu yang dijumpai mengutuk Kepimpinan Ahmad Said di Terengganu dan tiada apa-apa perkara yang boleh membanggakan rakyat Terengganu yang dilakukan oleh Ahmad Said.

Kepimpinan Ahmad Said lebih kepada "Kerajaan Cuci Kaki" daripada "Kerajaan Pembangunan", ketokohan langsung tiada bersinar di dalam diri Ahmad Said untuk menerajui Terengganu jika dibandingkan dengan Kepimpinan terdahulu.

Jika UMNO khasnya dan Barisan Nasional umumnya bertindak mengekalkan Ahmad Said bermakna mereka sudah menempah tiket untuk kalah pada Pilihan Raya Umum Ke 13 dan Terengganu bakal diperintah pembangkang kembali sepertimana dulu.

Jika UMNO tidak mahu pisang berbuah dua kali adalah lebih baik mereka mengugurkan Kepimpinan Ahmad Said di Terengganu kerana Kepimpinan Beliau memang tidak diperlukan di Terengganu malah beliau hanya layak menjaga orang utan di hutan belantara kerana spesies tersebut menyerupai dengan rupa beliau.

Rakyat Terengganu tidak mahu kepimpinan Ahmad Said sebaliknya Ahmad Said yang beriya-riya nak mempromosikan kepimpinan beliau di Terengganu sedangkan kepimpinan beliau telah ditolak rakyat.

Tunggulah kalau-kalau boleh Kijang dapatkan jawapan daripada mulut Ahmad Said atau orang-orangnya.