Tuesday, January 31, 2012

3 CIRI MUNAFIK YANG ADA PADA PAS!

Menurut hadis Nabi sesungguhnya ada tiga sifat seorang munafik itu, apabila berjanji ia mungkir, apabila diamanahkan ia khianat, apabila berkata ia dusta. Sifat ini ada pada pemimpin PAS, iaitu apabila berjanji sejak 1999 untuk bina pasar baru Pasir Putih bagi menggantikan pasar lama tersebut yang kian dimamah usia, tidak dilaksanakan.

Janjinya pemimpin PAS pada piihanraya pada waktu itu untuk menyediakan tempat perniagaan selesa kepada peniaga kecil, tetapi nampanya hanya tinggal janji.. Janji itu diungkit lagi bagi menunjukkan kononnya kerajaan PAS buat kerja dengan memaparkan banner besar dihadapan pasar mengenai pembinaan pasar baru itu ketika lawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke Kelantan pada bulan Julai tahun lepas.

Namun setakat hanya memaparkan banner tapi tapak pembianaan tidak kelihatan sehingga kini, ia jelas membuktikan sikap PAS sebagai parti yang paling MUNAFIK dalam Islam. Apakah hukumnya janji dimungkiri? dan melibatkan soal kebajikan rakyat. Adakah wajar rakyat menghukum PAS ini kerana KEMUNAFIKANNYA..?

Menteri Besar Kelantan Nik Aziz Nik Mat pun tidak tahu apa sudah berlaku dinegerinya kerana umur sudah 80 tahun sedangkan ramai peniaga kecil ditindas serta rakyat tertipu akibat janji MUNAFIK PAS.

Sumber: Papagomo