Friday, March 2, 2012

Isu Yahudi - Haha...Nik Aziz Dah Kena Kelentong Oleh Anwar

Daripada hambali1
Tajuk asal "SOKONG YAHUDI - ANWAR SEMAKIN MENGKHIANTI ALLAH, RASULULLAH & ISLAM?"

"

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim Anwar kantoi lagi.

Pengkhiantannya kepada RAKYAT PALESTIN semakin jelas!


Apakah Anwar kini semakin terserlah mengkhianati Allah, Rasul dan Islam (mengambil kata-kata Pengerusi Pentadbirasn Yayasan Al Qurds Malaysia , Nasharuddin Mohd Isa) apabila kenyataannya sebelum ini kononnya Hamas sudah difahami dengan kenyataannya 'menyokong negara Yahudi' sebenarnya tidak berlaku?


Semalam, Hamas menafikan pihaknya menyokong penubuhan negara Yahudi sambil menempelak Anwar'berbohong' dalam perkara ini.

Anwar cuba mempergunakan gerakan menuntut kemerdekaan Palestin, Hamas untuk menyokongnya dalam isu kenyataannya menyokong penubuhan negara Yahudi.

Namun ternyata Hamas tidak berpendirian seperti Anwar. Amat jelas pendirian mengatakan Hamas memahami penjelasannya tersasar jauh.

Semalam Hamas secara rami menafikan pendirian pertubuhan itu selari dengan yang menyokong sebarang usaha melindungi keselamatan negara Israel.

Pengerusi Biro Politik Hamas, Dr. Mousa Abu Marzook berkata, pertubuhan itu sama sekali tidak akan mengiktiraf rejim Zionis kerana bagi Hamas, negara itu tidak sah kewujudannya di muka bumi.

Kenyataan itu adalah tamparan hebat kepada Anwar yang sebelum ini mendakwa telah bertemu dengan pemimpin Hamas, Khalid Mashal di Qatar bagi menjelaskan kontroversi berkenaan.

Apakah makna kenyataan ini?


Laporan NST hari ini mengenai kenyataan Pengerusi Biro Politik Hamas, Dr. Mousa Abu Marzook.

Apakah Dr Mousa tidak sealiran dengan Khalid Mashal?

Tidak mungkin sama sekali
.
Kata Dr Mousa : "Saya dimaklumkan mengenai kenyataan Anwar yang menyokong usaha melindungi keselamatan negara Israel.

Kami selaku pertubuhan Islam yakni pergerakan Hamas tidak ada kaitan dengan kenyataan itu," katanya dalam wawancara yang disiarkan oleh Buletin Utama TV3 malam tadi.

Malah menurutnya, kewujudan negara Yahudi itu menyebabkan campur tangan dan mengancam keselamatan dan kesucian Masjid al-Aqsa.

“Ketamakan Israel tidak akan berhenti, Ia akan diteruskan untuk memperluaskan wilayah taklukannya di bumi Palestin dan Hamas akan meneruskan perjuangan suci membebaskan Palestin,” tegas Dr Mousa.

Amat jelas pendirian Anwar itu bertentangan dengan hasrat dan pendirian umat Islam seluruh dunia dan pemimpin pembangkang itu mengkhianati Islam!


No comments: