Tuesday, August 24, 2010

MUSTAPA ZIARAH 23 RUMAH, JENGAH RAKYAT

Mustapa berbual dengan Mohamad,75 pada ziarahnya.

Barakah kedatangan Ramadhan Al-Mubarak tahun ini sentiasa di isi dengan pengisian ziarah Ahli Parlimen Jeli, Dato Seri Mustapa Mohamed.

Ziarah Ramadhannya di parlimen Jeli pada 22 Ogos, kelmarin memberi peluang kepadanya menziarahi 23 buah rumah di sekitar kampung Gemang, Lakota dan Kampung Baru Jalan Malaysia.

Ziarahnya bermula sembahyang Subuh bersama penduduk di Madrasah As-Safa bermula 5.30 pagi itu memberikanya masa untuk bersama rakyat membabitkan golongan warga emas,orang sakit selain meninjau projek-projek pembangunan di Jeli.

Biarpun masa terhad, Mustapa tidak pernah mengabaikan parlimennya sejak mula bertapak di sini sebaliknya terus mengalas tanggungjawab dan amanah diberikan rakyat Jeli yang memilihnya sebagai pemimpin di kawasan itu.

Selain itu, Mustapa turut meluangkan masa menziarahi keluarga Allahyarham Shahidam Mohamed Yusoff,15,pelajar tingkatan tiga Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Jeli yang maut dalam kemalangan baru -baru ini di kawasan rehat dan rawat Gemang.

Beliau bertanyakan keadaan Mohd Yusoff dan Semah.

Kunjungan Mustapa disambut dengan penuh senyuman oleh ayah Allahyarham, Mohd Yusoff Ismail, 58 dan ibunya Semah Mamat,56.

Kesempatan menziarahi keluarga Allahyarham sempena bulan Ramadhan ini mengeratkan lagi ukhuwah antara kedua-dua pihak apabila keluarga Allahyarham turut berasal dari Bachok dan mempunyai keluarga di sana.

Dalam kejadian sebelum ini, Allahyarham Shahidam dikatakan dalam perjalanan membeli buah kurma di Bazar Ramadhan seblum terlibat dalam kemalangan tersebut.

Shahidam dikatakan membuat pusingan ‘U’ secara mengejut di hadapan hentian Rehat dan Rawat (RR) Gemang dekat sini sebelum motosikal ditungganginya merempuh treler dari arah bertentangan menyebabkan mangsa diseret beberapa meter.

Turut sama dalam ziarah itu ialah Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JKKKP) Mukim Gemang, Abd.Razak Ismail.

No comments: