Saturday, March 10, 2012

Pemimpin Pas Kelantan Cela BR1M Dianggap Bankrap Politik

Pemimpin PAS Kelantan kini dalam keadaan terdesak dan "bankrap politik" kerana penduduk negeri itu menyambut baik pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) daripada kerajaan pusat.

Kenyataan oleh seorang pemimpin PAS negeri minggu lepas bahawa bantuan itu haram diterima tidak sepatutnya dibuat jika parti itu benar-benar berjuang untuk Islam.

Timbalan Menteri Kewangan Datuk Dr Awang Adek Hussin, berkata:"Ini bermakna hinaan itu ditujukan kepada mereka yang telah menerima BR1M, yang turut terdiri daripada penyokong PAS."

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas melancarkan lagu "Acu Terai Sepenggal DUN Tawang" sempena lawatan beliau ke peti kawasan Dewan Undangan Negeri Tawang di Pantai Senok Bachok, semalam.

Awang Adek, yang juga Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan, berkata pemimpin PAS sudah tiada modal untuk menarik rakyat Kelantan bagi terus menyokong mereka pada pilihan raya umum ke-13 kelak.

"Ini juga satu bukti PAS dalam keadaan semakin terdesak kerana BR1M diterima baik oleh rakyat Kelantan tanpa mengira fahaman politik," katanya.

No comments: