Thursday, October 13, 2011

Tahniah! Senarai Kejayaan PAS di Kelantan

The Unspinners (12 Oktober 2011)

Tahniah ambo ucapkan kepada kerajaan negeri Kelantan yang ditadbir oleh PAS, kerana sepanjang 21 tahun pemerintahan sudah terbukti banyak kejayaan yang dibawa oleh PAS.

Jom ucap tahniah kepada PAS di atas kejayaan :

1) Kejayaan menjadikan Kelantan sebagai 'hub AIDS' sebagaimana diakui oleh YB Wan Ubaidah Omar, Pengerusi Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kesihatan pada tahun lepas bahawa Kelantan mencatat jumlah pesakit AIDS yang tertinggi. 14 buah negeri di Malaysia negeri yang ditadbir oleh para ulamak mencatat jumlah penyakit AIDS tertinggi.

Tahniah PAS...

2) Kejayaan meningkatkan statistik kes sumbang mahram walaupun bukan negeri kes sumbang mahram tertinggi tapi kes ini dilaporkan meningkat di Kelantan - Dari bapa 'taler' anak sehinggalah kes ibu 'panjat' anak lelaki sendiri, dari muda sehinggalah yang menunggu masa nak mampos.

Bulan November 2010 seorang lelaki berusia 22 tahun dijatuhkan hukuman penjara enam bulan dan denda RM2,900 selepas dia mengaku melakukan sumbang mahram bersama ibu kandungnya, Hasmah Mat Adam, 49, seorang penoreh getah yang juga dijatuhkan hukuman penjara 20 bulan dan denda RM2,900. Termasuklah kes bapa sebaya usia dengan Nik Aziz 'taler' anak berusia 10 tahun dalam kandang lembu.

Ada banyak lagi kes sumbang mahram, cukuplah diberikan dua contoh untuk membuktikan bahawa PAS memang 'berjaya' mendidik rakyat Kelantan.

Tahniah PAS...

3) 'Kejayaan' PAS dalam memberikan perkhidmatan air yang terbaik kepada rakyat Kelantan, sebagaimana kenyataan Nik Aziz bahawa PAS Kelantan memerlukan 7 tahun lagi untuk menyelesaikan kemelut krisis air yang dialami oleh rakyat Kelantan. 21 tahun pemerintahan dia gagal sediakan mutu air yang sempurna diminta lagi 7 tahun peluang diberikan?

Tahniah PAS...

4) Kejayaan terbaru PAS dalam mentadbir negeri Kelantan rujuk paparan akhbar di bawah:Kahwin pada usia muda bukan satu perkara pelik, tapi bila orang muda kahwin disebabkan terlanjur itu adalah perkara yang perlu dipelikkan. Dan mengikut jumlah terbaru Kelantan mencatat jumlah perkahwinan membabitkan gadis bawah umur tertinggi berbanding dengan negeri-negeri diperintah oleh 'kafir BN'. Gadis yang terlanjur meningkat di Kelantan?

Sekali lagi kita ucapkan tahniah PAS...

Double Y

Ingat tak? Bila blogger keluar semua kejayaan PAS di Kelantan ini. Baru Nicky Ajis keluar balik cerita hudud.

Sebarkan jangan kasi mereka alih topik.

Negeri lain tak amalkan hudud juga kenapa di Kelantan masalah dan masalah sosialnya paling teruk?

Sampai bila rakyat Kelantan perlu terima penghinaan sebegini di bawah pemerintahan PAS?

No comments: