Sunday, November 28, 2010

UMNO MINTA PUSAT PERTIMBANG PEMBINAAN JALAN KB-KUALA KRAI

Apakah tangisan ini boleh menyelesaikan masalah kesesakan di Kelantan?

Balik-balik UMNO juga.

Harapkan kerajaan PAS Kelantan dia peduli apa walaupun jalan sesak macam gila.

Yang dia tahu bila ada masalah, itu hal kerajaan Pusat.

Dalam konteks jalan kota Bharu-Kuala Krai yang sesak, terutamanya bial musim perayaan kerajaan PAS boleh pejam mata. Agaknya pemimpin PAS ini jenis suka bersesak-sesak!

Sedangkan UMNO tidak mahu rakyat terus dilanda masalah. Kerana itu Badan Perhubungan Umno Kelantan berharap kerajaan pusat dapat menimbang permohonan pembinaan segera jalan baru antara Kota Baharu ke Kuala Krai untuk mengatasi kesesakan yang teruk terutama pada musim perayaan.

Timbalan Pengerusinya Datuk Dr Awang Adek Hussein berkata sudah sampai masanya permohonan itu diberi keutamaan memandangkan keadaannya semakin terdesak.

"Bila tiba musim perayaan, jalan yang ada sekarang tidak dapat menampung kenderaan anak-anak Kelantan yang bekerja di perantauan pulang berhari raya di kampung," katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis berkhatan beramai-ramai di Pusat Kesihatan Beris Panchor di Bachok semalam.

Pada majlis itu, seramai 150 murid sekolah dari kawasan Dewan Undangan Negeri kawasan Tawang menyertai program itu secara percuma.

Dr Awang Adek, yang juga Timbalan Menteri Kewangan, berkata demikian ketika diminta mengulas rungutan rakyat Kelantan terutama yang pulang dari Kuala Lumpur untuk menyambut Hari Raya Aidiladha dua minggu lepas terpaksa mengambil masa antara 10 dan 14 jam untuk sampai ke kampung halaman.

Segala-galanya disebabkan kesesakan jalan berbanding tujuh jam pada hari biasa.

Apakah yang pulang itu semua orang UMNO?

Tapi seperti sudah dikata, pemimpin PAS jenis tidak tahu apa dan tidak tahu berbuat apa.

Bagi mereka asal jadi pemerintah cukup. Rakyat peduli apa.

No comments: