Monday, November 1, 2010

SPR - TAWARAN RM200-RM250 KEPADA PENGUNDI LUAR ADALAH RASUAH

Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya Datuk Wan Ahmad Wan Omar sudah menegaskan bahawa tindakan yang dibuat oleh PAS untuk membayar secara tunai untuk menampung perbelanjaan balik mengundi kepada 1557 orang pengundi DUN Galas yang berada di luar seperti di Selangor dan juga di Johor adalah rasuah.

Ia melanggar Seksyen 10 Akta Pilihan Raya 1954

Menurut Datuk Wan Ahmad walaupun jika PAS memenangi Pilihan Raya itu nanti namun mereka akan pasti berhadapan dengan tindakan pihak Barisan Nasional yang mungkin tidak berpuas hati.

BN mungkin akan mengemukakan bantahan ataupun petisyen pilihan raya dan sekira ini berlaku maka pilihan raya yang diadakan kini akan menjadi sia-sia apabila keputusan siapa yang layak menjadi wakil rakyat di DUN Galas terpaksa ditentukan oleh pihak mahkamah dan bukannya oleh rakyat atau pengundi.

Nah! PAS kalau dah kemaruk sangat nak menangpun janganlah meludah ke sebarang arah, kalau meludah ke kiri, ke kanan, ke depan, ke belakang tak apalah jua...tetapi kalau dah terludah ke atas memanglah akan jatuh ke atas muka sendiri.

Dulu kalau pihak BN yang terbuat begitu bukan main riuh lagi pihak DAP/PKR/PAS ini menyalak, tetapi bila dah sampai giliran mereka yang melakukannya gajah di depan matapun sudah tak nampak...

No comments: