Monday, January 3, 2011

T'Team Ada Kelebihan Hadapi Kelantan Piala FA

T'Team ada kelebihan tersendiri apabila bertemu juara Piala Malaysia 2010 Kelantan dalam pertandingan Piala FA 2011, menurut jurulatihnya Yunus Alif.

Beliau berkata kelebihan T'Team kerana ia mempunyai bekas pemain Kelantan iaitu Indra Putra Mahayuddin, Nor Farhan Muhammad (gambar kiri) dan Azizi Mat Rose.

"Sebagai bekas pemain tunggak Kelantan, sudah pasti mereka tahu bagaimana untuk mengatasi pasukan itu," katanya di Kuala Terengganu, semalam.

T'Team akan menjadi tuan rumah bagi perlawanan secara sistem kalah mati pada 19 Feb ini di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah.

Mengulas lanjut, Yunus berkata pengalaman ketiga-tiga bekas pemain Kelantan itu penting bukan sahaja untuk Piala FA tetapi juga untuk mengharungi saingan Piala Malaysia dan Piala Liga.

Yunus berkata keadaan pasukan T'Team musim ini boleh dikatakan mantap dalam semua posisi dan bersedia menghadapi cabaran daripada pasukan-pasukan hebat.

Selain membawa masuk bekas pemain Kelantan itu, T'Team juga membariskan ramai bekas pemain kebangsaan seperti Rosdi Talib, Sobri Sulong, Syamsuri Mustafa dan Haris Safwan Kamal.

"Saya akan cuba gabungkan pengalaman pemain-pemain ini supaya menjadi sebuah pasukan yang disegani dan mantap," katanya.

Yunus berkata kecemerlangan pasukan T'Team untuk muncul sebagai salah sebuah pasukan hebat tahun ini akan diserlahkan dalam beberapa perlawanan persabahatan yang diadakan.

Beliau berkata setiap pemain menunjukan prestasi dan semangat yang tinggi bagi membantu pasukan T'Team menjuarai salah satu piala musim ini.

No comments: